IDN står för Internationalised Domain Names och är domännamn med tecken som ligger utanför domännamnssystemets teckenuppsättning, som endast omfattar tecknen a-z, 0-9 och bindestreck. Du kan idag registrera ett domännamn som till exempel kökskojan.se utan problem.

Det är ibland kunder som hör av sig och funderar över det här med e-posten på sin domän, det är då problemen börjar. Det är nämligen så att det kan, eventuellt fungera om du använder vissa e-postklienter och använder vissa e-postservrar. Men i de allra flesta fallen så fungerar det inte.

Så, i ovanstående exempel, om du vill ha e-post också i din tjänst skulle vi skarpt rekommendera att registrera kokskojan.se också. Då vet vi att e-posten också kommer att fungera. Det här sparar dig en massa problem!

Bra stöd för IDN-domäner finns numera i de allra flesta webbläsare som gör att dina besökare kan knacka in din nya adress och se din hemsida.